Bazı işletmeler VoIP gibi bugünün internet tabanlı telefon hizmetinin kanıtlanmış avantajlarına rağmen eski PSTN telefon sistemlerine bağlı kalmaktadır. Çoğunlukla bu eğilim, kamusal internete geçtiklerinde elektrik kesintisi esnasında telefon hizmetini kaybetme korkularından kaynaklanıyor görünmektedir.

VoIP sistemleri zaten mevcut olan güvenilirlik endişelerini ortadan kaldırmak üzere tasarlandığı için ses hizmeti güvenilirliğini sürdürmeye en yüksek önceliği veren işletmeler bile sabit hatlarına bağlı hissetmemelidir. Yani bir VoIP işletme telefonu sisteminin bilinen iş faydalarına ilaveten güvenilirlik hakkındaki endişeler ortadan kaldırılmıştır.

Bir kesinti sırasında bağlanabilirliğin, VoIP telefon sistemiyle sağlanabilen çeşitli yolları vardır:

  • Sağlayıcınızın aramalarını diğer telefonlara (mobil cihazlar dahil) yönlendirin
  • Yedek PSTN bağlanabilirliğiyle yerinde IP PBX’e yatırım yapın
  • Kesintisiz güç kaynaklarını nam-ı diğer pil yedekleme çözümlerini keşfedin
  • Yedek veya başka bir internet servis sağlayıcısı kullanın
  • Hususi telefonunuz ve internet kablosu arasında yedek bir bağlantı kurun

Bu yöntemlerden herhangi biriyle veya bir kombinasyonuyla desteklenen işletmeler, iletişimlerinin PSTN aracılığıyla olan kadar güvende olduğundan emin olabilirler. Bu şüphe giderildiğinde, güvenle bir VoIP telefon sistemi çalıştırabilir ve aşağıdaki faydalardan yararlanabilirsiniz:

Özellikler

Diğer özelliklerin yanında mevcudiyet, masaüstü tabanlı arama kontrolü ve dahili hat yönetimiyle üretkenliği geliştirin.

Ölçeklenebilirlik

VoIP sistemleriyle işletmeler, yeni trunk hatları eklemeden gelişim sağlayabilir.

Mobilite

Modern VoIP sistemleri, PSTN için tasarlanan telefon sistemlerine göre çok daha geniş mobil fonksiyonelliğe (örn. ofis hattınızı istediğiniz yere götürmek gibi) sahiptir.

Maliyet Tasarrufları

VoIP sistemlerde kullanılan SIP trunklarla işletmeler, kullanılmayan kapasite için ödeme yapmaktan kurtulur.