İletişim Uygulamaları - İşletmenizi üç basit adımla bağlantıda tutun!İş gününüzün gündelik koşturmacasına kapılmak kolaydır; işbirliğinin şirketiniz için önemini unutarak meslektaşlarınızla iletişim kurmayı ihmal edecek kadar yoğun olursunuz. Bugünün modern dünyasında evlerinden bu denli uzak konumlarda, çoklu şubelerde ve denizaşırı sahalarda çalışanlarla bağlantıda kalmak zor olabilmektedir. Ancak böyle olması gerekmez.

İşletmenizin bağlantıda kalması için atabileceğiniz üç basit adım şunlardır:

Bağlı Kalın

İki kişi birden iyidir. Bu atasözü iş arkadaşlarının becerilerinin biraraya getirilmesinin inanılmaz bir işletme avantajı olduğu iş yerinde olduğundan daha doğru bir yerde söylenemez. Bu sebeple iş yerinde mobiliteyi desteklemek hiç olmadığı kadar önemli bir hale gelmiştir. Bir IP Santral’e veya VoIP sisteme başvurulması, işletmenizin bugünün pazaryerinde rekabetçi kalabilmesi için en etkili araçları sağlayacaktır.

IP etkin bir sistemde, ofis hattınızı istediğiniz yere götürebilirsiniz. Örneğin softphone özelliği, kullanıcıların akıllı telefonlarının, tabletlerinin ve laptoplarının konforundan masaüstü telefon fonksiyonlarına erişebilmesine imkan tanır. Buna uygun şekilde bir çalışan uzakta çalışıyor ve bir diğeri de müşteri toplantısına gitmek üzere yoldaysa, halen ofiste planladığınız bir proje hakkındaki yorumlarını alabilirsiniz.

Yeni teknolojilere “evet” deyin

Meslektaş işbirliği kolay bir süreç olmalıdır; aksi taktirde çalışanlarınız çaba göstermeyebilir ve bu da şirketinizde bir sürü değerli beyin fırtınasına mal olabilir. Çalışanların başarılı bir şekilde işbirliği yapması için iletişim bariyerleri tanımlanmalı daha sonra bunlar ortadan kaldırılmalıdır ki bu en kolay şekilde birleşik iletişimlerle başarılabilir.
IP telefon hizmeti, sizin ve çalışanlarınızın konum farketmeksizin ve çaba sarfetmeden bağlantıda kalmasını sağlayan birçok birleşik iletişimler özelliği sunar. Örneğin IP’nin mevcudiyet özelliği, çalışanlarınızın durumunu görüntüleyebilmenizi sağlar böylece uzakta çalışan birinin arama almaya uygun olup olmadığını görebilirsiniz. Bu ise pahalı sesli mesaj etiketlerini ortadan kaldırır ve müşterilerinizi kızdırabilecek gereksiz arama yönlendirmelerinden kaçınmanıza yardımcı olur.

Ayrıca uzaktaki bir çalışana belge göndermeniz gerektiğinde, faks sunucusu yazılımına artık ihtiyaç yoktur çünkü birleşik iletişimler teknolojisiyle gelen fakslarınız PDF’e dönüştürülür ve e-postayla kullanıcılara yönlendirilir. IP etkin telefonunuz, telefon mesajlarınızı bile ses dosyalarına dönüştürebilir ve bu dosyaları gelen e-posta kutunuzda bulabilirsiniz.

Yüzyüze etkileşimlerin gücünü hafife almayın

E-postalar, telefon aramaları, metinler: Hepsi de bağlantıda kalmak için etkili yöntemlerdir ancak bazen daha kişisel bir dokunuş gerekir yani yüzyüze konuşmanız gerekir. Bu ise her zaman uygun olmaz hatta bazen transatlantik bir uçuş gerektirir ama yine de daha güven verici ve uzun dönemli bir ilişki için en iyi yaklaşımdır ki bu, bugünün rekabetçi iş ortamında bir zorunluluktur. Maliyet tasarrufu sağlayan bir alternatif de IP etkin bir telefon sistemiyle kolaylıkla başlatılan web konferanstır.

WebRTC teknolojisi web tarayıcıları arasında tarayıcıdan tarayıcıya ses, video ve veri iletişimine izin verir böylece katılımcılar, önce ilave yazılım veya eklenti indirmeye gereksinim duymadan kusursuz biçimde toplantılara katılabilir. Web konferans; seyahat giderlerini azaltıp üretkenliği arttırabilir ve çalışanlar arasındaki ilişkileri geliştirebilir bu sayede özellikle uzaktaki çalışanların daha bağlı hissetmesine yardım eder.

İş birliği yalnızca daha bağlı bir işgücü sağlamaz aynı zamanda işgücünün daha üretken olmasını da sağlar. Bu araçların uygulanması, kurumların zamandan ve paradan tasarruf sağlamasına ve bunun sonucunda daha büyük bir başarı elde etmesine yardımcı olabilir.