Neden Video Konferanslar Daha Fazla Satış Yaptırır?Yüzyüze toplantının sunduğu kişisel etkiyle video konferans, daha fazla satış yapmak üzere satış ekiplerine güç katar.

Satış uzmanları video konferansı aracılığıyla çok daha fazla yüzyüze toplantıya katılabilir — seyahatten çok daha hızlı ve ucuzdur. WebRTC platform teknolojisi ile herkesin kullanımı da kolaydır.

Video konferansıyla satış uzmanları satış sürecini daha iyi kontrol edebilir. Avrupa Eğitim ve Gelişim Merkezi’nin yaptığı araştırmaya göre kişisel etki satış yapmada fark yaratmaktadır. “Bir satış temsilcisinin satışı yapması için güven, dayanıklılık ve satışın kapanacağı sırada durumu kontrol becerisi önemlidir.” Araştırmaya göre herşey proaktif satış kişiliğiyle alakalıdır.

Araştırmaya göre proaktif satış kişiliği, müşteri ilişkileri yönetme becerisinin yüzde 77’sine karşılık gelmektedir.

Bu yüzden satış uzmanlarının kendilerini kamerada idaresi çok önemlidir. ABD Ulusal Satış Profesyonelleri Birliği’ne göre bir müşteriyle veya müşteri adayıyla video konferanstayken görsel veya ses sorunları nedeniyle dikkatlerinin dağılmasını istemezsiniz. Otel odanızı veya salonunuzu bir ofis ortamına benzetebilirseniz, izleyiciniz kendini daha rahat hissedecektir.

Konuştuğunuz kişinin/kişilerin video ekranına değil, daima kameraya bakmayı unutmayın! Önceden web kamerayla göz teması kurma pratiği yaptığınızdan emin olun. Konuşurken başınızı öne doğru eğin çünkü web kamerada daha iyi görünür. Ve gülümsemeyi hatta gülmeyi unutmayın!

Raporda belirtildiği gibi yazılım tabanlı IP Santralinin hızlı gelişimi, video konferansı dünyanın her yerindeki başlıca firmalarda yaygın hale getirmektedir. 3CX Telefon Sistemi video konferansı sadece birkaç tıklamayla sağlar böylece satış uzmanları istedikleri zaman istedikleri yerde ekranda görünebilirler.

3CX’in web konferans çözümünü denerseniz, video konferansın ne kadar basit olabileceğini göreceksiniz. Daha fazlasını buradan öğrenebilirsiniz.

3CX Hakkında (www.3cx.com.tr)

3CX, özel ip santrallerin yerini alarak iş bağlanabilirliğine ve iş birliğine yenilik getiren açık standartlı bir iletişim çözümünün geliştiricisidir. Ödül kazanan yazılım, her ölçekteki şirketin telekomünikasyon maliyetlerini azaltmasına, çalışan verimliliğini arttırmasına ve müşteri deneyimini geliştirmesine imkan tanır.

Entegre web konferans, Android ve iOS için uygulamalar, web sitesi canlı yardım, SMS, Facebook ve WhatsApp entegrasyonu ile 3CX, şirketlere yepyeni ve tam bir iletişim paketi sunmaktadır.

Küresel mevcudiyetini sürdüren 3CX'in ABD, Birleşik Krallık, Almanya, Güney Afrika, Rusya ve Avustralya'da ofisleri bulunmaktadır. 3CX'i LinkedIn, Instagram, Facebook ve Twitter’da ziyaret edin.