Video konferansçılığı, herkesin kabul ettiği gibi innovasyonu teşvik ederken üretkenliği arttırmaktadır. 4.000 çalışanı sorgulayan Bluejeans Network tarafından gerçekleştirilen güncel bir ankete göre çalışanların %85’e yakını video konferansın kendilerini daha yaratıcı hale getirdiğini düşünmektedir.

Yüz yüze etkileşim, Harvard Business Review’a göre günümüzde ofislerdeki yaratıcı innovasyona şimdiye kadarki en önemli teşviktir.

Şirketler çalışanlarını sohbete teşvik etmek için ofisler yaratmada milyonlar harcarken, insanları konferansa alıştırmada bu kadar istekli midir: Zürih asıllı kulaklık imalatçısı SkullCandy, bulmaca gibi tasarlanmış masalarla buna önderlik etmektedir böylece çalışanlar, daha rahat bir konferans için masaları daha kolay bir biraraya getirebiliyor; tabii ki çalışanlar bir geçici konferanstan diğerine masaları sürüklerken bu çalışma fiziklerine de yarayacak.

Soru şudur: Cep telefonunuzla istediğiniz zaman ücretsiz olarak yüz yüze video konferanslar düzenleyebilecekken, neden ofis alanını yeniden tasarlayıp çalışanlarınızın kahve makinesiyle konferansa katılmasını umasınız?

Sebebi şudur: Harvard Business Review’a göre kalabalığa karışan çalışanlar, birbirini hiç görmemiş olanlara göre şaşırtıcı biçimde video konferansa daha eğilimlidir. Gayrıresmi sohbette konferansa alışır, sonrasında videoda yüz yüze konferansa devam ederler.

3CX’in Birleşik İletişimler Çözümü tarafından sağlanan softphone’lar veya akıllı telefon istemcileri ile çoğu şirket, ses ve video konferansı için net öncelikler, çalışan yaratıcılığına dokunulması için gereken sağlayıcıdır.

3CX ile bir video konferans yapmak sadece birkaç tıklama alır ve daha fazla kargaşaya gerek kalmaz, yalnızca konuşmak istediğiniz kişiye bakarsınız. Sadece birkaç tıklamayla konuşmanıza daha fazla meslektaş ekleyebilirsiniz.

Ve bunların tamamı ücretsizdir. Ofisinizi dev bir toplantı salonuna dönüştürmek için bütçenizden tasarruf edin.

Kurumunuzdaki yaratıcılığa esin olmak isterseniz, mimarınızla karşılaşmadan önce 3CX’in neler yapabileceğine buradan bakın.