İnternet telefon hizmeti—ister yerinde ister bulutta olsun—VoIP’in liderliğinde giderek iş iletişiminin fiili standardı haline gelmektedir. Ek yardım kuruluşları işbirliğini ve üretkenliği yeni boyutlara taşırken, birleşik iletişimler (UC) bu gelişmiş telefon sistemlerinin önemli bir parçasıdır. Peki bu teknolojileri kullanırken şirketinizin en iyi sonuçları elde edeceğinden nasıl emin olursunuz?

Kurumların VoIP’e başvurabileceği çeşitli farklı araçlar mevcuttur ancak hiçbiri önümüzdeki birkaç yılda SIP trunk sisteminden daha yaygın olmayacaktır. Neden? Basit bir anlatımla SIP, PSTN’ye giden geleneksel PRI (veya T1 hattı ve diğerleri) yoluna kıyasla çok sayıda geliştirme sunmaktadır.

Yeni başlayanlar için, SIP trunk sistemi ses iletimi için sanal (özelin tersi) bir bağlantı ve de paket anahtarlamalı (devre anahtarlamalının tersi) bir modeldir. Bu, SIP trunk sistemi bant genişliğinizin kolayca arttırılıp azaltılabileceği anlamına gelir. SIP’nin diğer bazı avantajlarını özetleyecek olursak:

Maliyet tasarrufları

SIP, diğer yöntemleri kullanan aramaları ve oturumları sonlandırmak için gereken ekipmana karşılık yönetecek tek bir site (kullanılabilir trunklar mevcut bantgenişliğinin bir fonksiyonudur) bulunduğu için ölçek ekonomilerini kapsar. Ayrıca yalnızca SIP ile kullandığınız kadarını ödersiniz; öte yandan örneğin PRI hatları yığınlar şeklinde satılır bu yüzden kapasite genellikle boşa harcanır.

Birleşik iletişimlerin temelleri

Bir kurum çeşitli analog hatlarını SIP trunklarla değiştirdiğinde; ses, video ve diğer veri trafiği işletmenin kendi geniş çaplı ağı üzerinden çeşitli konumlara kolayca nakledilebilir.

Üretkenlik artışları

SIP, birbirlerine entegre etmek ve iletişim kurmak amacıyla farklı satıcıların birleşik iletişimler özelliklerine (örn. anlık mesajlaşma, ses, video ve mevcudiyet) imkan tanıyarak daha yüksek üretkenlik sağlar. Fonksiyonları da internetle sınırlı değildir ancak herhangi bir IP ağına göre genişletilebilir.

Acil kurtarma

SIP teknolojisi, önceden tanımlanmış konumlara otomatik yeniden arama yönlendirmeyi mümkün kılar ve diğer yöntemleri kullanmaya göre genellikle maliyetten tasarruf sağlayıcı biçimde servis sağlayıcıları arasında farklılık sunabilir.

Bu nedenle SIP trunk sistemini, VoIP/Birleşik İletişimler telefon sisteminizin belkemiği olarak gözönünde bulundurduğunuzdan emin olun.