End of the Desk Phone, or a Rebirth?BYOD bakımından şikayetçi çalışanlarla giderek daha fazla sayıda işletme, çalışanlarına masa telefonu sağlama maliyetine katlanıp katlanılmaması gerektiğini sorguluyor. Çalışanlar tabletler ve cep telefonlarıyla daha mutluyken, neden bir masa telefonuna ortalama 150$ harcayasınız?

IP telefon hizmeti sayesinde çalışanlar, istedikleri zaman istedikleri yerde ulaşılabilecekleri tek, taşınır bir numaraya sahip olabilirler. Bu durumda neden masalarında sabit bir hat istesinler? Sadece zamanlarının bir kısmını burada geçirdikleri için mi?

O zaman neden masa telefonu yokolmadı (Silikon Vadisi’nde Facebook gibi firmalarda yokoldu)?

2015 yılında Frost & Sullivan tarafından yapılan araştırmaya göre yöneticilerin çoğu, masa telefonunu ihtiyaçları olmayan eski moda bir başağrısı olarak görerek yokolduğunu görmek istiyorlar.

Fakat araştırmaya göre çalışanların çoğu buna katılmıyor. Çalışma alışkanlıklarını değiştirmek istemiyorlar. Ellerinin altında akıllı telefon ve web bağlantısı isteseler de, her sabah işe geldiklerinde sesli mesajlarını kontrol etmekten vazgeçmek istemiyorlar.

Belki de ‘eski alışkanlıklar zor ölür’ düşüncesinden yola çıkan masaüstü telefon üreticileri giderek daha fazla çeşitlilikte UC dostu telefonu piyasaya sürmektedir. Üreticiler masa telefonlarını Birleşik İletişimler (UC) evreniyle birbirine bağlamak için masaüstü işbirliği, görüntülü arama, cihaz eşleştirme ve Bluetooth bağlantısı gibi işlevsellikler ekliyor.

Bir İtalyan firması, WebRTC ekranını ön plana çıkaran bir masaüstü telefon bile üretti. Telefonda aynı bilgisayarınızda olduğu gibi Web konferansa tam bağlanabilirlik ve belge paylaşımı sağlayan açık standartlı bir tarayıcı bile mevcut. Belki de en iyisi eski alışkanlıkları yeni trendlerle birleştirmektir.

3CX, bilgisayar softphone’unu IP masa telefonlarına bağlar böylece aramalar cihaz ekranından yapılabilir. Bilgisayarlar ve cep telefonlarından WebRTC video konferansı, belge paylaşımı, işbirliği ve akıllı telefonlardan erişim dahil olmak üzere IP masa telefonunu tüm 3CX zengini Birleşik İletişimler’e bağlar.