webrtc-işletme

Birbiri ardına birçok şirket güçlü platforma dayalı yeni çözümlerle gelirken WebRTC, dünyanın dört bir tarafında işletme yaratıcılığı dalgasına güç vermektedir.

Kullanıcıları hiçbir çeşit eklenti veya özel yazılım gerektirmeden sesli aramalar, video ve dosya paylaşımıyla bağlayan WebRTC, belgelerin noter tarafından onaylanmasından canlı yoga sınıflarına kadar herşeye güç sağlamaktadır.

Singapur’da Temasys olarak adlandırılan yeni bir şirket getaroom.io başlatmıştır: Sadece ekranınıza tıklayın ve dörde kadar kişiyle toplantı düzenlemek için bir video arama linki gönderebilirsiniz. Yükleyecek bir şey yoktur — sadece tıklayın ve konuşun.

Hindistan’ın 1Click.io sitesi, WebRTC kullanan ülke işletmeleri için büyük bir problemi çözmektedir. Düşük internet bağlantı hızları ve düzensiz hizmet, birçok Hintli işletmeyi interaktif web siteleri geliştirmekten uzak tutmuştur. Ancak 1Click.io düşük bant genişliğinde iletişim kalitesi geliştirmede uzmanlaşmıştır böylece Hintli işletmelerin müşteri ilgisini doğrudan tarayıcıdan satış çağrılarına dönüştürme avantajlarını elde etmek üzere giderek daha fazla kullandıkları aramak için tıkla arayüzünü sağlar.

Japonya’daki taşıyıcı NTT, şirketin geliştiriciler için WebRTC alanı SkyWay üzerinden ücretsiz olarak kullanılabilen çok sayıda tarayıcıyla uyumlu bir konuşma tanıma uygulaması programlama arayüzü (API) sunmaktadır. SkyWay kendi konuşma tanıma sunucusunu kullanır; konuşan sesleri yüksek hızda ve yüksek netlikte tanır.

Türkiye, Coğrafik Bilgi Sistemi’ne online erişim sağlayan WebRTC’yi kullanan PeerMesh’e ev sahipliği yapmaktadır. Geçmişte bir GIS kullanmak, ağır sunucu yükleri ve yüksek bant genişliği anlamına gelirdi. Peermesh, mevcut çözümlerden daha ucuz ve daha hızlı bir içerik dağıtım ağı sunan WebRTC teknolojisini kullanmaktadır. Hiçbir eklenti olmadan her tarayıcıya kolayca entegre olur.

Fransa’da bu teknoloji erişimine sahip olmayan çiftçiler, sigortacı Groupama’daki granvillage adında bir WebRTC uygulaması sayesinde ürün satmak üzere bir araya gelmiştir. Birçok çiftçi 3G/4G ağlar bulunmayan uzak bölgelerde konumlanmıştır ve çoğunun akıllı telefonu yoktur bu yüzden uygulama çiftçilerin, sunulan ürünlerin tanımıyla bir aramak için tıkla numarası göndermelerine izin verir. Müşteriler de mevcut ürünlerin listesini dinlemek için uygulamayı arayabilir. Daha sonra uygulama üreticileri doğrudan potansiyel alıcılarla buluşturur.

Finlandiya’da Yogaia.com canlı ve kayıtlı yoga dersleri sunmaktadır – artık asana’ya gitmenize gerek yoktur – Zen’inize WebRTC ile kavuşun.

Birleşik Krallık’taki en büyük endüstri olan finans da gelişmiş WebRTC ile çalışan iletişimler sayesinde değişiklikler yaşamaktadır. Londra tabanlı Cloud9, endüstri standardı ürünün iletişim çeşitlerini genişleten ve yüksek seviyede güvenlik sağlarken ticaret maliyetlerini azaltan platforma dayalı bir ticaret sistemi sunmaktadır.

ABD’de çok sayıda heyecan verici yeni WebRTC çözümü vardır. Bankacıların müşterilerle doğrudan iletişim kurabildiği OpenIT’den noterliğe gitmenize gerek kalmadan belgelerinizin noter tarafından onaylandığı Notarycam’a, sizi kendinizinki gibi davranabileceğiniz Buluttaki sanal bir bilgisayara bağlayan Paperspace’e ve bilgisayarlı gözlüğü ofisteki bilgisayarlara yerleştiren Xoeye’a kadar çok geniş bir yaratıcılık dalgası yoldadır.

3CX, WebRTC’nin telefon sisteminin parçası olarak kullanımında büyük bir yenilikçidir. PBX, kullanıcıların ekranları ve belgeleri paylaşıp beyaz bir panoda işbirliği yapabildiği sadece birkaç tıklamada web konferansı sunar. Her kullanıcı dahili hattıyla sunulan aramak için tıkla linki hedef sayfalara destek sağlar böylece müşteriler hemen ilgilerini ifade edebilirler. Daha fazlasını öğrenmek için buraya tıklamanız yeterlidir.