Video konferansı, yeni çözümlerle birlikte kolayca ulaşılabilir hale gelmiştir fakat çalışanlarınız işletme karını arttırmada bunu kullanıyor mu?

İşletmenizi oluştururken videoda gerçekleşen yüz yüze toplantılar çok verimli olabilir ve seyahatte harcayacağınız zamandan ve paradan tasarruf sağlar. Bir akıllı telefon uygulaması veya softphone kullanırken tüm ihtiyacınız olan şey, ortaklar ve paydaşlarla güvenli bir şekilde temasa geçmektir. WebRTC teknolojisi sayesinde özel yazılıma veya eklentilere gerek kalmadan onları konferansa taşıyabilirsiniz.

Sonuç olarak birçok işletme, yalnızca yüz yüze bir toplantının sunabileceği kişisel dokunuşu sunarak çalışanları ve müşterileri birleştirmek üzere video konferansı kullanmaktadır. Örneğin, artık üstleniciler teklifleri video konferansı yoluyla sunmaktadır. Sigorta düzenleyicileri, müşteri taleplerini video toplantılarıyla ele alır. Bankalar videoyu, müşterilerini banka memurlarına ve müşteri danışmanlarına, daha sonra ise özel tavsiyeler için özel uzmanlara bağlamada kullanır.

Şirketler, anlaşmaları müzakere etmek ve kapamak için video konferanslarını kullanır çünkü bunları gerçekleştirmek potansiyel müşterileri videoda görebildiğinizde ve vücut dillerine göre reaksiyon verdiğinizde çok daha kolaydır. Yöneticiler, video vasıtasıyla yerindeki temsilcilere talimatlar verebilir bu sayede temsilciler, potansiyel müşterileriyle çalışma konusunda daha donanımlı hale gelir.

Yöneticilerin sadece karı arttırmak için değil aynı zamanda çalışanlar daha fazla yüz yüze zaman geçirip ihtiyaç duyulan fikirleri ve bilgileri daha hızlı bir şekilde edinmeleriyle, artan işbirliğiyle birlikte gelen önemli üretkenlik gelişimini elde etmek için video konferansının benimsenmesini sağlamaları önemlidir. Ovum’daki analistlerin güncel bir raporunda, yöneticilerin videoyu kimin verimli biçimde kullandığını, bunu nasıl yaptığını takip etmeleri ve sonrasında diğerlerine toplantı metotlarını teklif etmeleri gerektiği öne sürülmektedir.

3CX’in Birleşik İletişimler Çözümü ile video konferansı, çalışanların benimsemesinin çok daha kolay olduğu bir örnektir. 3CX, çalışanların nerede olurlarsa olsunlar konferanslarına katılabilmesini sağlar ve sadece birkaç tıklamayla sesli bir aramayı bir video konferansına yükseltebilirler. WebRTC tabanlı video platformu, şirketten olsun olmasın herkesin zaten sahip olduğu Chrome ya da Firefox tarayıcıyı kullanarak bir konferansa katılabileceği anlamına gelir ve tüm paylaşımların güvende kalmasını sağlar.

3CX video konferansıyla neler yapabileceğinize buradan bakın.