Find out the 4 guidelines on how to make unified communications work successfully in your companyBirleşik İletişimler’in (UC) şirketlerin verimliliğini ciddi biçimde arttırma potansiyeli hakkında çok az şüphe vardır. Ancak uzmanlara göre firmaların bundan tam olarak yararlanması için işletmelerine entegre etmesi gerekir.

UC için giderek büyüyen pazar, şirketlerin potansiyelini farkettiğini göstermektedir: ABI Research tarafından gerçekleştirilen bir çalışmaya göre 2016 sonuna dek UC pazarı 2,3 milyar dolara ulaşacaktır.

Çok sayıda şirketin UC’nin sağladığı büyük video konferans ve işbirliği potansiyeline sahip olduğu görülmektedir. Peki bunun gerçekleşmesini sağlayabilirler mi?

Bunu yaptıklarında işletme değeri önemli ölçüde artacaktır. UC’nin etkin kullanımı, Sonus Networks tarafından gerçekleştirilen güncel bir çalışmaya göre şirketlerde çalışan başına yaklaşık 5.000$ kadar tasarruf sağlamaktadır.

Öte yandan şirketler UC işbirliği potansiyelini sağlayamadığında, sonuçları maliyetli olabilir. Çalışmaya göre projelerin yaklaşık yüzde 18’i verimsiz ekip işbirliği yüzünden ertelenmektedir.

Bu nedenle çözüm, ekiplerin verimli biçimde çalışmasını sağlamaktır. UC ile çalışanlar, kendi kendilerine gerçek zamanlı konferans olasılıklarının avantajından faydalanabilmektedir.

Yönetim uzmanları ana konunun; tüm bu işbirliğinin amaçsız, bölük pörçük bir sohbetten ziyade aynı yönde çalışma haline getirmek olduğunu ifade etmektedir. Berkeley’de bulunan Kaliforniya Üniversitesi’ndeki uzmanlar aşağıdaki ilkeleri öne sürmektedir:

  • Başarmak için neye ihtiyacınız olduğu hakkında net bir fikre sahip olduğunuzdan emin olmak; Başarı standartları oluşturmak ve ekip üyelerinin sorumluluklarını anladığından emin olmak.
  • Ekip değerleri ve hedefleri oluşturmak; ekip performansını değerlendirmek. Ekip üyelerini gelişimden ve önceliklerin neler olduğu hususunda haberdar etmek.
  • Oybirliğini kullanmak. Amaçlar belirlemek, problemleri çözmek ve eylem planı yapmak. Oybirliğinin başarılması sonuçta daha iyi kararlar ve daha yüksek üretkenlik sağlanır.
  • Ekip için temel kurallar oluşturmak. Bunlar sizin ve ekibinizin verimliliği ve başarıyı sağlamak amacıyla oluşturulan normlardır.

Bu parametrelere dayanarak dikkatli bir ekip yönetimiyle şirketler, Birleşik İletişimleri (UC) kullanmanın sonuca büyük bir katkısı olduğunu görecektir.