3CX webmeeting oylama özelliğinde geliştirmelerWeb toplantısı oylama özelliğimiz, bir 3CX WebMeeting’i boyunca toplantıya dahil olan katılımcıların oy vermesinde hızlı, basit ve kolay bir yol için dev bir geliştirme aldı. Aşağıda bu popüler özellikte gerçekleştirdiğimiz tüm yeni geliştirmeleri özetledik.

Anket Oluşturma ve Düzenleme

  • Sayfalar Numaralansın mı Numaralanmasın mı? : Anket oluşturucular artık anketlerin numaralandırılmış mı (sayfada bir soru) yoksa tek bir sayfa formatında mı (tüm sorular tek bir sayfada) görüneceğini seçme şansına sahip.
  • Anket Sonu Zamanlayıcısı: İsteğe bağlı olarak yeni bir anketi düzenlerken veya oluştururken, anket otomatik kapatma zamanlayıcısı kullanılabilir. Zaman limitine erişildiğinde, katılımcı gönderileri durdurulur.

Aktif Anketler

  • Canlı sonuçlar: Anket düzenleyicileri, anketin tamamlandığını ve kullanıcılar anketin sorularından geçerken adım adım soruların tamamlandığını canlı olarak görebilir. ‘Hangi kullanıcıların’ ‘hangi yanıtları’ seçtiğini görebilme. Benzer şekilde, anket katılımcıları da kendi genel anket tamamlanmalarını görebilir ki bu özellik, kullanıcının geride yanıtlanmamış sorular bıraktığı durumlarda yardımcı olur.
  • Anonim Anketler: Kullanıcı yanıtları ve anket seçimleri, anket düzenleyicisi için tamamıyle şeffaf iken; düzenleyici sadece kendisinin kullanabileceği tek bir düğmeye tıklayarak anket sonuçlarını istediği zaman anonim kılabilir. (Katılımcı sayısı anonimleştirme daha sonraki bir sürümde).
  • Gönderimsiz Oylama: Anket düzenleyicilerinin, katılmayan veya yarı katılımlı oy kullanıcıları için endişelenmeleri gerekmez. WebMeeting’deki oylamalar gönderimsizdir. Yani katılımcılar bir yanıta tıkladığında aynı zamanda bu yanıtı göndermiş de olurlar.
  • Tamamlanan Anket Süresi: Tüm toplantı katılımcıları artık oylama sayfasının üstündeki küçük zaman saati aracılığıyla, bir oylamanın ne süreyle açık/aktif olduğunu takip edebilir.
  • Bir Sunum Sırasında: Bir sunumun ortasındayken bir oylama başlatabilir ve oylama tamamlandığında, sunumunuza geri dönüp kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. 3CX WebMeeting, kaldığınız son slaytı hatırlar.

Web Meeting Oylaması Genel Bilgiler

  • Sonuçları Paylaşın: Bir düzenleyici oylamayı kapattığında, düzenleyenin sonuçları tek bir düğmeye basarak tüm toplantı katılımcılarıyla paylaşma seçeneği vardır. Paylaşılırsa, tüm toplantı kullanıcıları bir ses ve açılır pencereyle bilgilendirilir ve hemen web toplantısı oylama sonuçları gösterilir.
  • PDF’e Kaydedin: Varsayılan olarak yalnızca anket düzenleyicisi anket sonuçlarını kaydedebilir (PDF formatında). Ancak düzenleyici anket sonuçlarını (bkz. önceki madde) katılan tüm kullanıcılarla paylaşmayı seçerse, bu kullanıcılar sonuçları PDF olarak da kaydedebilecektir.
  • Sonuçları Yazdırın: Anket düzenleyicisinin de katılımcıların da sonuçları yazdırma seçeneği bulunur. (bkz. önceki maddelerdeki koşullar)

Neye dikkat edilmeli?

  • Reklam Engelleyiciler: Tarayıcınızda reklam engelleyici bir yazılımınız varsa, PDF’e kaydetme ve Yazdırma sorun haline gelebilir. Bu sorunları önlemek için PDF olarak kaydetmek istediğiniz sayfada engellemeyi kaldırdığınızdan emin olun.
  • Bulut Sonuçları Kaydediyor Mu? Kesinlike hayır. Hem kullanıcı gizliliği hem de uygunluk nedeniyle kaydetmiyor. Anket sonuçları yalnızca bir anket etkin olduğunda kullanılabilirdir. Anket tamamen kapandığında, görünen tüm sonuçlar silinir.

Bu güncelleme şu an yayındadır. Geribildiriminizi paylaşmak için aşağıdaki “Yorum” kutusuna tıklayın.

Fikir ve öneriler için Fikirler forumumuzu ziyaret edebilirsiniz.

3CX WebMeeting ile ilgili daha fazla bilgi için Yapım Gecmişi sayfamıza bakınız.