Popüler web konferans özelliğimizin yeni bir güncellemesi yayınlandı ve web konferans deneyiminizi kusursuz ve çabasız bir hale getirecek olan yeni özelliklerle donatıldı. Multimedya ayarları, ekran görüntüsü alabilme, video kaydı kalitesi için 3 seçenek ile geliştirilmiş uzaktan kumanda gibi daha birçok seçeneği arayüzden yapılandırabilirsiniz.

Multimedya Ayarları Paneli

WebMeeting’in cihaz seçimi ayarları sonunda çıktı. Hareket halindeyken farklı mikrofonlar, çıkış cihazı ya da web kameraları arasında geçiş yapabilirsiniz. Google Chrome’un karmaşık izin arayüzünde gezinmeye çalışma günleri geride kaldı.

Bu temel cihaz seçimi ayarlarına ilaveten, kullanıcılar için toplantı kalitesi ayarları yapıldı. Artık kalite seçme simgeleri vasıtasıyla video ve ses kalitesini arttırmak ya da azaltmak mümkündür.

Artık bazı ek ayarlara erişiminiz bulunmaktadır:

  • Otomatik Kontrol – mikrofonunuzun giriş ve çıkışını otomatik olarak arttırır ya da azaltır
  • Eko iptali – hoparlörlerinizden çıkan ve mikrofonunuzun yakalamasıyla oluşan ekoyu ortadan kaldırır
  • Gürültü baskılama – klavyede yazma gibi çok özel gürültüleri iptal eder

Başka bir çok önemli özellik olan “Hassasiyet Eşiği” de eklenmiştir. Bu özellik belirli bir eşiğin altındaki arkaplan gürültüsünün aktarılmamasını sağlar.

3CX'in web konferans özelliğindeki yeni Multimedya Ayarları seçenekleri

Kullanıcı Arayüzü Geliştirmeleri

Kullanıcı arayüzümüzün biraz düzeltmeye ihtiyacı olduğunu hissettik. Sadece birkaç ufak değişiklik yapıldı. Artık biraz daha geniş bir katılımcı ve sohbet paneline, daha az sivri kenarlara ve daha net simgelere sahipsiniz.

3CX'in web konferans özelliğindeki yeni Kullanıcı Arayüzü geliştirmeleri3CX'in web konferans özelliğindeki yeni Kullanıcı Arayüzü geliştirmeleri

Ekran Görüntüsü Alın

Artık her kullanıcının video çerçevesindeki sağ üst alanda bulunan yeni eklenmiş fotoğraf çekme düğmesiyle hızlı enstantane fotoğraflar çekebilirsiniz. Bu özellik kullanılarak çekilen ekran görüntüleri anlıktır ve doğrudan bilgisayarınıza kaydedilir. Basit ve inanılmaz kullanışlı!

3CX WebMeeting ile bir ekran görüntüsü alın3CX WebMeeting ile bir ekran görüntüsü alın

Kaydetme Önayarları ve Kayıt Onayı İletişimi

Kayıtlar 480p, 720p ve 1080p video kalitesiyle yapılabilir. Şu ana kadar toplantılar önayarlı 720p (HD) kalitesiyle kaydediliyordu. Daha iyi web kameraları olan kullanıcıların önayarlı bir 1080p (Full HD) kaydı kullanabileceğini düşündük. Böylece daha iyi bir kaliteye sahip videolar oluşturulabilecekti. Benzer şekilde, video kalitesini çok önemsemeyen kullanıcılar için 480p (LQ) önayarını da ekledik.

3CX web konferans ile farklı çözünürlüklerde kayıt yapın

Geliştirilmiş Toplantı Kalitesi ve İstikrarsız Bağlantılarda Güvenilirlik

Bir sürü çalışmadan sonra WebMeeting ile ilgili oldukça benzersiz bir şey başardık. Son güncellemeyle birlikte, çok zorlu ağ koşullarında bile WebMeeting bağlantınızı kesmeyecek ve bu durumda toplantı kalitesinde değişiklik bile fark etmeyeceksiniz. Bu özellik bağlantı sorunları yaşadığınızı tespit edebilen ve kaybolan toplantı verilerini yeniden göndermek için elinden gelenin en iyisini yapan toplantı hizmetimizdeki dahili bir geliştirme sayesinde gerçekleşmektedir. Dahili testler bize, %20’ye kadar paket kaybında bile kullanıcıların toplantıda bağlantılarının kesilmediğini ve toplantı kalitesinde belirgin bir değişiklik fark etmediğini kanıtlamıştır. Bu geliştirme sayesinde küçük ve büyük ağ sorunları yaşayan tüm kullanıcılar artık toplantılarında bir iyileşme olduğunu fark edebilecektir.

Geliştirilmiş Uzaktan Kumanda

Kullanıcıların diğer katılımcının bilgisayarını kontrol etmesini sağlayan entegre uzaktan kumanda fonksiyonelliğinin, yüklenmesinin ve kullanımının çok zor olduğunu gördük böylece onu daha kullanıcı dostu bir hale getirerek mütevazı bir yeniden tasarım gerçekleştirdik.

İstatistikler

Kullanıcılar artık istatistikler panelindeki entegre istatistikleri ve tabloları kullanarak kendi bağlantı sorunlarını çözebilmektedir. Bu tabloları herkes göremez. IT yöneticileri, oluşabilecek çeşitli bağlantı sorunlarını gidermek üzere bu tabloları kullanabilir.

3CX'in web konferans çözümündeki bağlantı sorunu giderme istatistik raporu

Aşağıdaki yorum butonuna tıklayarak bize ne düşündüğünüzü söyleyin.

Tam değişim günlüğünü buradan görüntüleyebilirsiniz.

Kılavuza buradan bakabilirsiniz.