3cx features updateSıklıkla hangi özelliklerin geliştirildiğini ya da belirli özelliklerin ne zaman hazır olacağını bize sorarlar. Ne kesin bir yol haritası vermek mümkündür ne de özelliklerin ne zaman tamamlanacağına dair net tarihler vermek ancak bu yazı vasıtasıyla size ne üzerinde çalıştığımıza dair bir fikir verebiliriz. Diğer bir ifadeyle, öngörülebilir gelecekte gerçekleşmelerini bekleyebilirsiniz.

Listenin ilk sırasını güncelleme 5 (Service Pack 5) alıyor – yakında yayınlanacak ve yönetim özelliklerine odaklanıyor. Bu güncelleme hakkında daha fazla bilgiye yakında ulaşabilirsiniz. Şu anda hizmet paketlerinden ziyade daha sık güncellemeler yapmaya çalışıyoruz.

Güncelleme 5’e dahil EDİLMEMİŞTİR ancak bahsettiğimiz gibi geliştirilenler şunlardır:

  • Otel Modülü – Uyandırma araması SP5’e dahil edilecektir, PMS entegrasyonu güncelleme 6’da sunulacaktır.
  • Click2Call – Bu fonksiyonellik v14’e dahil edilmişti ve güncelleme 6’ya yeniden dahil olacak.
  • Müzik çalma listeleri beklemede (çoklu wav dosyaları bulunan klasör olacak ve aralarında geçiş yapabileceksiniz). Bu özellik güncelleme 6’da olacak.
  • Web tabanlı istemci (web tabanlı duvar panosunu içerir) – Yeni görünüm, yeni özellikler, kullanımı kolay. Güncelleme 6’da olup olmayacağı belli değil.
  • VAD Ses uygulamaları –VAD fonksiyonelliğini yeniden geliştirdik ve kuyrukla etkileşimini mümkün kılan kuyruk modeliyle birleştirdik. Giden becerilere ve çok daha fazla yüksek performansa da sahip olacak. Güncelleme 6’da yer alacağı belli değil.
  • Ortak ofis – çok isteniyor ancak mimariye orijinal şekilde entegre etmek için çalışıyoru. Güncelleme 6’da yer alacağı belli değil.

Güncelleme 6’da olacak özellikler gelecek ay veya bir sonrakinde kullanılabilir olacaktır. Diğerleri ise güncelleme 6’da yer alabilir ancak almazsa, takip eden güncellemede bulunacaktır.