3CX SIP Forum’un En Yeni Tam Üyesi Oluyor!SIP Forum’un Yeni Tam Üyesi Olarak 3CX, Açık Standartları ve SIP Donanımı ile Hizmetleri Arasındaki Birlikte Çalışabilirliği Geliştirmeye Katkıda Bulunuyor

LONDRA, BİRLEŞİK KRALLIK, 17 EKİM 2017 – Yeni nesil yazılım tabanlı Birleşik İletişimler Çözümü’nün geliştiricisi 3CX, geleceğin SIP standardının parçası olmak ama en önemlisi de SIP teknolojisinin açık standartlarının daha da gelişmesine katkıda bulunmak için SIP Forum’a katıldı.

SIP Forum, SIP’e bağlı önde gelen bir endüstri birliğidir. Yeni bir Tam Üye rolüyle 3CX, SIP tabanlı donanım ve hizmetlerin birlikte çalışabilirliğini geliştirmek üzere yeni bir güç sunacaktır.

3CX SIPconnect Sertifikasyonu için Uğraşıyor

SIP Forum’un çığır açan SIPconnect Sertifikasyonu Test Programı, kurumların ürün ve hizmetlerini SIPconnect spesifikasyonuna uyum açısından sertifikalandırmak üzere tasarlanmıştır. Bu sertifika programının uzun vadeli hedefi, SIP tabanlı ürünler ve hizmetler arasındaki birlikte çalışabilirliğin küresel ölçekteki yolunu açmaktır.
3CX zaten SIPconnect v1.1’i desteklemektedir ancak SIPconnect Teknik Tavsiye v1.1’in tüm zorunlu gerekliliklerine tam uyumlu olarak doğrulanmak üzere SIPconnect sertifikasyon testinden geçecektir. SIPconnect sertifikasına sahip olunduğunda, her 3CX IP Santrali herhangi bir sertifikalı SIP trunk’a SIPconnect 1.1 vasıtasıyla kolayca bağlanabilir. Bu sayede 3CX kullanıcıları çok daha fazla çeşitlilikteki SIP trunk’a doğrudan erişim saülayacaktır.

3CX CEO’su Nick Galea:
“SIP Forum, açık standartları ve SIP çözümleri arasındaki birlikte çalışabilirliği sağlamak için harika bir öncül ve 3CX bunun bir parçası olmaktan gurur duyuyor. Tam Üye olarak rolümüz gereği, SIP standartlarının gelişimine daha da fazla katkıda bulunacağımız için büyük heyecan duymaktayız.”

SIP Forum Başkanı ve Yönetici Direktörü Marc Robins:
“Tüm SIP Forum Yönetim Kurulu adına, yeni bir Tam Üye şirketi olan 3CX’e hoş geldiniz demek istiyoruz. 3cx’in, birliğin süregelen çalışmasına ve önemli öncüllerin daha da geliştirilmesine olan desteğini takdirle karşılıyoruz. Ayrıca 3CX’in SIPconnect çalışmamıza desteği ve SIPconnect Sertifikalı olma arzusu, bugün endüstrideki en yüksek seviyeli SIP trunk birlikte çalışabilirliğini kanıtlama ihtiyacına verdiği önemi de sergilemektedir.”

3CX Hakkında (www.3cx.com.tr)

3CX, özel ip santrallerin yerini alarak iş bağlanabilirliğine ve iş birliğine yenilik getiren açık standartlı bir iletişim çözümünün geliştiricisidir. Ödül kazanan yazılım, her ölçekteki şirketin telekomünikasyon maliyetlerini azaltmasına, çalışan verimliliğini arttırmasına ve müşteri deneyimini geliştirmesine imkan tanır.

Entegre web konferans, Android ve iOS için uygulamalar, web sitesi canlı yardım, SMS, Facebook ve WhatsApp entegrasyonu ile 3CX, şirketlere yepyeni ve tam bir iletişim paketi sunmaktadır.

Küresel mevcudiyetini sürdüren 3CX'in ABD, Birleşik Krallık, Almanya, Güney Afrika, Rusya ve Avustralya'da ofisleri bulunmaktadır. 3CX'i LinkedIn, Instagram, Facebook ve Twitter’da ziyaret edin.

SIP Forum Hakkında
SIP Forum; endüstri tavsiyelerinin geliştirilmesi, SIPit dahil birlikte çalışabilirlik testi etkinlikleri, özel workshoplar, eğitim seminerleri ve SIP’nin endüstride genel tanıtımı gibi SIP tabanlı teknolojiyi tanıtan ve geliştiren çok sayıda aktivitede yer alan bir IP iletişimi endüstri birliğidir.
SIP Forum ayrıca hizmet sağlayıcı topluluğun teknik gereksinimlerine odaklı yıllık SIPNOC konferanslarının da (SIP Şebeke Operatörleri Konferansı için) düzenleyicisidir.
Forumun kayda değer teknik aktivitelerinden biri de SIPconnect Teknik Tavsiye’nin geliştirilmesidir. Bu, doğrudan IP eşleme ve IP Santraller ile SIP tabanlı hizmet sağlayıcı şebekeler arasında birlikte çalışabilirlik ve yeni bir sertifikasyon test grubu ve test platformundan oluşan benzersiz bir sertifikasyon testi programı olan SIPconnect Sertifikasyonu Test Programı ile sertifikasyon testinden başarıyla geçmiş ve SIPconncet spesifikasyonuyla uyumu resmen kanıtlanmış şirketlerin ürünleri ve hizmetleri için resmi bir “sertifikasyon mührü” sağlayan bağlı bir “SIPconnect Sertifikalı” logo programı için detaylı kılavuzlar sunan, standartlar tabanlı bir SIP trunk sistemi tavsiyesidir.
SIP Forum öncülleri hakkında daha fazla bilgi için lütfen https://www.sipforum.org sitesini ziyaret ediniz.