sbc benefitsGeçen hafta Debian ile Windows ve Raspberry Pi desteği sağlayan 3CX SBC için bir güncelleme yayınladık. Peki neden bir şirket 3CX SBC’yi kullanmayı seçmelidir ve neden Debian desteği önemli bir şeydir?

Detaylıca anlatmama izin verin…

SBC, uzak bir ofisi ana HQ’nuza bağlamada kullanılır. 3CX SBC’yi kullanırken ana faydalardan biri de her ayrı konumda 3CX PBX lisansı ödemenize gerek olmayışıdır. Bunun yerine uzak ofisinizde çalışan bir ana PBX’e (HQ’da bulunan) ve bir SBC’ye sahip olur böylece işlemlerinizi çok daha uygun maliyetle gerçekleştirebilirsiniz.

Neden doğrudan bir uzak telefon sunulmadığı sorulabilir. Bu da SBC’nin çözdüğü bir başka sorundur çünkü uzak telefon, birçok yönlendirici atlamasından geçtiğinden ses ve şebeke problemlerine neden olur. SBC bu problemleri tamamen ortadan kaldırır.

Neden Debian?
Son güncellememizden önce uzak ofiste haftanın 7 günü ve 24 saati çalışan bir Windows makinesine sahip olmanız gerekiyordu; Windows lisans maliyetleri ve makine giderlerini de unutmayın. SBC’nin mevcut bir laptopa yüklenebildiği söylenebilir ancak bu laptop çöktüğünde veya ofiste bulunmadığında ne olacak? Hiçbir telefon çalışmaz! VEYA yaklaşık 90 dolara bir Raspberry Pi alıp onu çalıştırabilirsiniz. Ancak bu 5-10 kullanıcıya uygun, 5V güce sahip ufak bir cihazdır. Hepsi 300 kullanıcısı bulunan HQ PBX’a bağlı çok sayıda BLF lambaya sahip telefonlarınız olur ve bu da çok uzun vadeli bir çözüm değildir.

Diğer köşede ise ücretsiz Debian vardır; ihtiyaç halinde Debian VM’ye ufak bir miktar para ayırabilirseniz, Debian üzerinde çalışan SBC ile 3CX PBX’e hizmet sağlayan tam gelişmiş bir işletim sisteminiz olur.

Bu muhteşem kısmı. Gerçek bir OS üzerinde gerçek bir sunucu sınıfı şebeke yığını ile çalışan ücretsiz bir çözüme ve OS’un verimliliğine bağlı olarak gelmiş geçmiş en düşük hafıza ayakizine sahipsiniz. Vmware ile çalışan bir makineniz yoksa, bir mini PC alıp ofisinizde bunu çalıştırabilirsiniz.

3CX SBC hakkında daha fazla bilgi için Kılavuzumuzu okuyun.

3CX SBC’nin Kurulumu

Windows için 3CX SBC’yi İndir