Güncelleme: V15.5 artık kullanılamamaktadır. En güncel sürümü buradan indirin.

3CX Santral V15.5 Güncelleme 2Ana hedef hem yerinde hem de buluttaki santral ve istemci kurulumunu daha hızlı ve daha kolay hale getirmektir.

V15.5’in son güncellemesiyle 3CX, santralin çalıştırılmasını ve yönetilmesini daha da kolaylaştırmıştır. Ana geliştirmeler, yönetimin minimuma indirilmesine ve müşterilerin çalıştırma ve kullanımlarının kolaylaştırılmasına odaklanmıştır.

QR Kodu Vasıtasıyla Akıllı Telefon Sağlama

3CX’in Android veya iPhone’unuza yüklenmesi artık sadece bir QR kodu taratılarak gerçekleştirilebilir. En yeni iOS veya Android istemciyi yükleyin, web istemcinizde oturum açın ve ayarlar menüsünde gösterilen QR kodunu taratın. Akıllı telefonunuz, istediğiniz yerden 3CX aracılığıyla arama yapmanızı sağlayacak şekilde otomatik olarak yapılandırılacaktır! Videoyu buradan izleyebilirsiniz.

Ortak Ofis Çalışması

Ortak ofis çalışması artık 3CX’e entegre edilmiştir. Telefonlar, ortak ofis çalışmasına hazır olacak şekilde yapılandırılabilir. Bu şekilde bir kullanıcı telefonunda oturum açıp hemen dahili hattını sağlayabilir. Bu işlem BLF butonlarını da kapsar. Videoyu buradan izleyebilirsiniz.

Modern Sesli ve Görüntülü Konferans Kurulumu

3CX artık takvim uygulamanızda bulunan yeni ve hemen programlanan bir konferans arayüzü özelliğine sahip! Bir sesli veya görüntülü konferans düzenlemek hiç bu kadar kolay olmamıştı. Sadece konferans tipini seçin ve Google, iCalendar, Outlook veya Office 365’te toplantı oluşturmak için tıklayın ve katılımcılarınızı buradan davet edin. Her çeşit takvim uygulamasını desteklemek için ICS’yi de indirebilirsiniz.

Sunucu Tabanlı CRM Entegrasyonu

Yeni CRM entegrasyonu artık yeni web istemciyle birlikte sunucu tarafında çalışır. Böylece CRM çözümünüzü sunucu seviyesinde yapılandırabilirsiniz ve çözümünüz de istemcilerinizin tamamında çalışır. Google, Office 365, Salesforce ile çalışır. Ayrıca yeni entegrasyon REST’e dayalıdır ve bu da REST API tabanlı neredeyse tüm CRM sistemlerini desteklemeyi kolaylaştırır.

E-posta Sunucusu Yok! 3CX SMTP Hesabı Sunuyor

Kurulum sürecini daha da kolaylaştırmak için 3CX artık 3CX Telefon Sistemi ile kullanım için ücretsiz SMTP hesabı sunmaktadır. Artık “kendinizinkini getirmeniz” ve yapılandırırken zaman harcamanız gerekmiyor!

3CX Debian Linux Artık Debian 9’a Dayanıyor

3CX debian ISO daha da geliştirilmiştir. Öncelikle Debian’ın son sürümü olan ve “Stretch” olarak bilinen sürüm 9’u içerir. Kurulum süresi yarıya düşürülmüş ve bellek gereksinimleri azaltılmıştır. Yakında mevcut Debian 8 kurulumlarını sürüm 9’a yükseltecek olan bir yükseltme kodu sunulacaktır.

Kurulum ve İşletim Sistemi Yönetim Özellikleri

Güncelleme 2’de bulunan diğer geliştirmeler:

  • Bellek ve CPU kullanımı hizmetler sayfasında gösterilmektedir.
  • Santral yapılandırma aracı, basitleştirilmiş ve şebeke yapılandırma aracıyla birleştirilmiştir.
  • Zaman dilimi, UTF 8 Yerel ve NTP kurulumda otomatik olarak yapılandırılır.
  • Let’s Encrypt sertifikası yayın işlemi modernleştirilmiştir.
  • Lisanslama hata mesajları geliştirilmiştir.
  • Syslog dosyaları yönetim konsolundan indirilebilmektedir.
  • Terminal penceresi SSH olmadan temel işletim sistemi bakımı yapabilmenizi sağlar.  Videoyu buradan izleyebilirsiniz.
  • Virt what hangi sanallaştırılmanın kullanıldığını gösterir.

Şebeke Kalitesi Monitörü

İOS ve Android akıllı telefon istemcilerinde artık bir Şebeke Kalitesi göstergesi de vardır. Eğer şebeke kalitesi düşükse, bu iletişimi de etkileyecektir.

Resepsiyonist Özellikleri

Resepsiyonistin hayatını kolaylaştırmak üzere özellikle onlar için birkaç özellik ekledik:

  • Kullanıcı için bir durum ayarlama becerisi
  • Kullanıcıyı DND’ye ayarlama/ayarı kaldırma becerisi
  • Dahili hattı silme ve başka bir kullanıcıya atama becerisi

İşte Güncelleme 2 karşınızda. Forumumuz hakkındaki geribildiriminizi almayı sabırsızlıkla bekliyoruz.

Tam değişim günlüğünü buradan görüntüleyebilirsiniz.

Nasıl güncellenir:

V15.5 veya 15.5 SP1 BETA sürümündeyseniz, son sürüm güncellemesi 15.5 SP1 Final’i göreceğiniz yönetim konsolu panosundaki güncellemeler bölümüne gidin. Güncellemeye tıklayın, 15.5 SP1 yüklenecektir. Alternatif olarak PBX Express aracımızı kullanmayı deneyin! Sizin için yepyeni bir IP Santrali yapılandıracağız.

Yeni bir kurulum indirmek istiyorsanız, Linux veya Windows sürümünü indirebilirsiniz.

Windows
Linux: Bu rehberi izleyin

Web istemciden kontrol edilecek softphone’lar için en yeni istemcileri yüklemeniz gerektiğini unutmayın:

Windows istemciyi indirint
Mac istemciyi indirin