Hoş Geldiniz E-postanızın 3CX Android İstemcide AçılmasıBazı Android kullanıcılarımız Android cihazlarında 3CX İstemci’yi sağlarken sorunlar yaşamaktadır – Hoş geldiniz e-posta eklentisi açılmaz – böylece istemci sağlanamaz. Hesaplar hiçbir şekilde manuel olarak oluşturulamayacağı için bu durum bir engellenme sorunu haline gelebilir.

Açıklama (ve de çözümü) son derece basittir..

Yönetici size 3CX Yönetim konsolundan, 3cxconfig örneği ile sonlanan eklentili bir e-posta olan hoş geldiniz e-postasını gönderir: 3cxProv_170621074918_152.3cxconfig. Tüm yapmanız gereken eklentiyi E-POSTA İSTEMCİNİZDEN açmaktır; bir Dosya Yönetimi uygulaması kullanmayın.

3CX Android istemci kurulduğunda, Android OS’a “3cxconfig” uzantılı dosyalarla bir dosya birleşimi yapmasını söyler böylece bir kullanıcı bu uzantıya sahip bir dosyaya tıkladığında, 3CX istemcisi başlatılır. (Örnek: Wireshark, .pcap dosyasıyla böyle bir birleştirme gerçekleştirir. Winzip bunu .zip dosyalarıyla, Winrar ise rar dosyalarıyla gerçekleştirir.)

Ancak bazı kullanıcılar bu eklentileri açmak için bir Dosya Yöneticisi uygulaması kullanmayı tercih eder. Yüzlerce böyle uygulama vardır ve bunların her biri farklı şekilde işler. Bir Dosya Yöneticisi kendi birleştirme kümesini uygular ve “3cxconfig” dosyalarının 3CX Android istemcisiyle açılması gerektiği konusunda bir ipucu yoktur.

Bu nedenle çoğunlukla eklenti açılmaz ve İstemci sağlanamaz.

Çözüm: E-postanızı ve eklentinizi açmak için Gmail istemcisini kullanın. Android cihazlarda Gmail uygulaması önceden yüklenmiştir. 3CX Hoş Geldiniz E-postanızı açmak için Gmail uygulamasını kullanın; istemciniz saniyeler içinde çalışmaya başlayacaktır. Aşağıdaki test edilmiş dosya yöneticilerinden birini de kullanabilirsiniz. Not: Her dosya yöneticisinin eklentileri açmak için kendi yöntemi vardır. Bazılarının önceden indirilmesi gerekebilir.

Test Edilmiş Android E-posta İstemcileri

  1. Email (varsayılan Android uygulaması)
  2. GMail
  3. Yahoo
  4. Outlook
  5. Microsoft OWA / Office365
  6. Yandex.Mail
  7. Mail.com
  8. BlueMail

Test Edilmiş Dosya Yöneticileri

  1. File Manager (Maple Media) – Dosyayı tıklayın, “3CX”i seçin
  2. ES File Explorer – Dosyayı tıklayın, “Diğer”i seçin -> “3CX”
  3. File Manager (Mobile Clean System Lab) – Dosyayı tıklayın, “Diğer”i seçin -> “3CX”
  4. File Manager + – Dosyayı tıklayın, “Diğer”i seçin -> “3CX”
  5. Total Commander – Dosyayı tıklayın, “Şununla aç” -> “* ile aç” -> “3CX”i seçin
  6. File Commander (MobiSystems) – Dosyaya uzun tıklayın, pencere köşesindeki “…” seçeneğine tıklayın, “Olarak aç” -> “Diğer” -> “3CX”i seçin
  7. FX File Explorer (NextApp) – Dosyayı tıklayın, “Olarak aç” -> “Uygulama/*” -> “3CX”i seçin