Daha güvenli ve risksiz bir web oluşturmaya yardımcı oluyoruz.

3CX, dünya çapında 360 milyon web sitesine dijital güvenlik sertifikaları sağlayan kar amacı gütmeyen bir Sertifika Yetkilisi olan Let’s Encrypt’e bir kez daha sponsor oluyor.

Güvenlik 3CX için her zaman en önemli öncelik olmuştur ve Let’s Encrypt ile uzun süreli işbirliğimiz bunun kanıtıdır. 3CX, müşterilerimizin verilerini ve gizliliğini korumak amacıyla, dağıtımlarında HTTPS sertifikalarını benimsemek için 2016’dan beri Let’s Encrypt ile çalışıyor.

Neden Let’s Encrypt ve 3CX?

İşbirliğimizin ardındaki amaç, müşterilerimize otomatik olarak ve ücretsiz verilen ve yapılandırılan SSL sertifikaları sunarak 3CX’i güvenli bir şekilde kullanabilmelerini sağlamak ve sonuçta daha güvenli ve risksiz bir internete katkıda bulunmaktır.

Let’s Encrypt Hakkında

Let’s Encrypt Web siteleri için HTTPS’yi (SSL/TLS) etkinleştirmesi gereken kişi ve kuruluşlara ücretsiz olarak güvenilir güvenlik sertifikaları veren bir Sertifika Yetkilisidir. Let’s Encrypt, 2015’teki başlangıcından bu yana 3CX gibi sponsorların ve Google, AWS ve Zendesk gibi diğer büyük markaların desteğiyle yaklaşık 4 milyar sertifika yayınladı.

Sertifikaların alınması ve yapılandırılması son derece kolaydır ve yenileme otomatik olarak yapılır. Otomatik düzenleme ve yenileme protokolü açık standart olarak yayınlanmaktadır; bu, alan adı olan herkesin bu hizmetten yararlanabileceği anlamına gelir.

Let’s Encrypt, 10. yıl dönümünü kutlayan kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Internet Security Research Group (ISRG) tarafından size sunulan bir hizmettir.

ISRG’nin misyonu “İnternet üzerinden güvenli iletişimin önündeki mali, teknolojik ve eğitimsel engelleri azaltmaktır”. ISRG’nin çalışmaları hakkında daha fazla bilgi edinin 2023 Faaliyet Raporu.