3CX Santral Dış Çağrı Alma problemi

DATSHOP

New User
Merhabalar
3CX santralimiz ofisteki sunucularımızda barındırıyoruz ve sorunsuz bir şekilde çalışıyordu ama son bir haftadır dışarıdan çağrı almamaya başladık. voip tarafı ile görüştüğümüzde santralinizi kontrol edin bizde bir sıkıntı yok diyorlar ama antralde de bir değişiklik yapmadığımız halde dışardan içeriye çağrı alamıyoruz ama içerden dışarıya ve dahililer birbiri ile konuşmasında bir sıkıntı yok.
ne olmuş olabilir acaba?

Merhabalar
3CX santralimiz ofisteki sunucularımızda barındırıyoruz ve sorunsuz bir şekilde çalışıyordu ama son bir haftadır dışarıdan çağrı almamaya başladık. voip tarafı ile görüştüğümüzde santralinizi kontrol edin bizde bir sıkıntı yok diyorlar ama antralde de bir değişiklik yapmadığımız halde dışardan içeriye çağrı alamıyoruz ama içerden dışarıya ve dahililer birbiri ile konuşmasında bir sıkıntı yok.
ne olmuş olabilir acaba?

Merhabalar,

Outbound çağrı yapabildiğinize göre IP tabanlı iletişim kuruyorsunuz diye tahmin ediyorum. Yaşadığınız sorunun kaynağını anlamak için paket kaydı yapan wireshark modulunu kullanıp operatörünüzün IP adresinden gelen bir INVITE paketi olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. 3CX yazımının kurulu olduğu server debian tabanlı ise Wireshark modulu yüklü gelecektir. Aktif etmek için Dashboards / Activity Log menüsüne geçiş yapıp burada bulunan Capture butonuna basarak kaydı başlatın ve sorunu tekrarlayıp kaydı durdurun. Wireshark dosyasını bilgisayarınıza kaydettikten sonra wireshark programının yüklü olduğu bir pc de bu dosyayı görüntüleyip Operatorünüzün ip adresinden gelen bir paket olup olmadığını kontrol edin. Wireshark dosyasında ip filtrelemek için filtre ekranına "ip.addr==1.1.1.1 (operator ip adresi)" yazarak filtreleme yapabilirsiniz. Size gelen bir paket yoksa önce Firewall / Modem tarafınızdaki 5060 port yönlendirme kuralınızı gözden geçirin. Operatörünüzden gelen paket varsa 3CX sunucunun buna verdiği hata paketini bulup hata içeriğine göre işlem yapmanız gerekebilir. Aldığınız hatayı burada paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırız.

• Like
Reactions: Murat Demirtaş
Recep bey detaylı anlatmış, ben basit olarak söyleyeyim santral tarafında bir değişiklik olmadıysa belki internet alt yapınızda bir değişiklik olabilir ve dış ip adresiniz değiştiyse operatörünüz gelen aramaları hala eski ip adresine yönlendirdiği için size ulaşmıyordur. Bunu da kontrol edin isterseniz.

• Like
Reactions: Recep Karabacak
Merhabalar cevaplarınız için teşekkür ederim.

Durum şöyle telnet ile 5060 portunu kontrol ettiğimde erişim sağlıyorum. iç network kendi arasında sorunsuz konuşuyor, içerden dışarıya sorunsuz konuşma yapabiliyoruz ancak dışardan aramalarda çağrı başlamıyor belli bir süre beklemeden sonra bağlantı kesiliyor bekleme süresi 1 dk dan fazla sürüyor
windows sunucumuzda güvenlik duvarı kuralları tamamen kapalı, firewall da nat kurallarını defalarca kontrol ettim sorun görünmüyor.
3cx santral ilk kurulumda sorunsuz çalışıyordu ancak bir zaman sonra çağrı alamamaya başladık bu konuda ücretli destek alabileceğim bir firmada olabilir bunu çözmek için hangi adımları kontrol edeceğim konusunda destek rica ediyorum.

Merhabalar,

Kontrol etmenizi istediğim 2 konu var

1. 3CX Santral yönetim ara yüzünde Trunk ayarlarınız içinde Options sekmesinde "Allow inbound calls" seçneğini kontrol edil devre dışı bırakılmışsa aktif edin.
1729774227651.png

2. Yönetim konsolunda Advanced -> IP Blacklist menüsünde Operatörünüzün DIŞ IP adresiyle ilgili bir bulunup bulunmadığını kontrol edin. İsterseniz IP adresini Allow olacak şekilde kayıt edebilirsiniz.

Bu kontrollerden bir sonuç alamazsanız. Murat beyin imzasındaki numaradan kendisine ulaşıp destek talebinde bulunabilirsiniz..

Teşekkürler, problemi çözmek web arayüzünden başlayıp devam edeceğim.
Bazı bilgileri yazmamışım, 3CX Server W10 üzerine kurulu. Birkaç ay önce firewall değişimi yaptık.
Problem sürekli olmadığından çözmek zor. Tetikleyen yeri bulmam lazım. Sonuçları paylaşırım. İyi çalışmalar.

Forum İstatistikleri

Threads
44,529
Members
78,389
Latest member
Mitev