Yeni Dış Numara Ekleme

tinaztepe

Customer
Joined
Oct 5, 2022
Messages
5
Merhabalar herekese Santrale farklı lokasyondaki şirketimiz için yeni bir numara eklemek istiyorum ama bununla alakalı herhangi bir döküman bulamadım yardımcı olabilecek birileri var mıdır?
 
Merhabalar herekese Santrale farklı lokasyondaki şirketimiz için yeni bir numara eklemek istiyorum ama bununla alakalı herhangi bir döküman bulamadım yardımcı olabilecek birileri var mıdır?
Merhaba;

Trunks menüsü altında çalıştığınız operatörden alacağınız bilgilerle ekleyebilirsiniz. Ancak hattınız VoIP olarak mı çalışıyor detay verirseniz daha net cevap verebilirim.
 
  • Like
Reactions: Recep Karabacak
İlgili makaleyi inceledim fakat aramalar yine tek numaraya geliyor mpls sistemi ile bağlantı sağladığımız için host adresleri aynı olduğundan galiba bu sorun yaşanıyor.Bu durumda nasıl bir ayrım yapılabilir.Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Selam;

Anlattıklarınıza bakılırsa sizin sorununuz gelen aramalarda aramanın nereye yönleneceğini çözemediniz. Eğer bir trunk var ve altında birden fazla numara varsa bu numaralardan gelen aramaları farklı kişi yada ivr a yönlendirme yapmaya çalışıyorsanız ve bunu yapamıyorsanız iki sebebi vardır, 1- çalıştığınız operatör aranan numara bilgisini yollamıyordur "Forward DID" 2- Inbound kurallarınızda hata vardır.
Bir paket yakalayarak yollarsanız eğer inceleme şansımız olur.

Kolay gelsin.
 
Merhabalar tam olarak sorunumuz bu zannedersem ınbound kuralları aşağıdaki gibidir. 3cx.PNG
 
Öncelikle gelen arama kurallarına eklediğiniz numaralar ana trunk içinde DID olarak tanımlı olması gerekir, ardından CID olarak değil DID olarak ekleyeceksiniz. DID eklerken trunk altında eklediğiniz numara/lar orada listelenir ve o numaraya aramaların nereye gideceğini seçersiniz ve bu şekilde çalışır. İsterseniz destek olmaya çalışalım uzak bağlantı ile.
 

Members online

Forum İstatistikleri

Threads
21,131
Messages
106,326
Members
70,212
Latest member
EricEbic
3CX'i edinin - Tamamen ücretsiz!

Ekibinizi ve müşterilerinizi bağlayın Telefon Sistemi Canlı Yardım Video Konferans

Hostingli veya Kendinden yönetimli. 10 kullanıcıya kadar sonsuza dek ücretsiz. Kredi kartı gerekmez. Risk almadan deneyin.

3CX register cta
Bu e-postaya bağlı bir 3CX Hesabı zaten mevcut. Oturum açmak veya unutmuşsanız şifrenizi sıfırlamak için Müşteri Portalına yönlendirileceksiniz.